top of page

FLOW  IN TEAMS

Ik heb vele grote en kleine teams  (tussen 60-5 personen) op inclusieve wijze begeleid. Ik sluit aan op wat er speelt in een team of wat de ontwikkelbehoefte is. 

  • Er ontstaat bijvoorbeeld een nieuw team door een reorganisatie.

  • Of je start als teammanager met een nieuw team. 

  • Misschien zijn er teams samengevoegd.

  • Of is de opgave van een team veranderd door externe factoren. 

  • Er is gedoe in een team of je wilt van een goed team een super team maken.

 

Wat de context ook is, mijn specifieke aanpak is er vooral op gericht om de teamontwikkeling met het hele team op interactieve wijze vorm te geven. Ik heb een grote koffer vol werkvormen die dit proces laagdrempelig en leuk maken. Ik weet hoe ik eigenaarschap motiveer en geef mensen het vertrouwen om actief deel te nemen aan hun eigen (team)ontwikkeling en betere samenwerking.

Vraagstukken die vaak binnen teamontwikkeling spelen zijn; 

 

MEER
EIGENAARSCHAP

ELKAAR 
LEREN KENNEN

BETER
SAMENWERKEN

WHY
HOW
WHAT

TEAMSPIRIT
VERBETEREN

VERSCHILLEN
WAARDEREN

OMGAAN 
MET
WEESRTAND

VEILIGHEID &
VERTROUWEN

TEAM
STRUCTUREN
BOUWEN

NORMEN &
WAARDEN 

Insights Discovery is een mooie methodiek die ik onder andere gebruik om op veilige wijze elkaar als persoon en professional te leren kennen. Het brengt type gedrag van mensen in beeld en is erop gericht om elkaars verschillen te waarderen. Je ziet overeenkomsten en verschillen ontstaan op type voorkeursgedrag in plaats van gender, rol, cultuur of beperking.  Dat is waarom ik graag met deze tool werk. In teams en samenwerking gaat het immers over onderlinge interactie & gedrag; niet over uiterlijkheden. Niet alleen ik vind dit een fijne methodiek, ook de reacties in de teams zijn altijd ontzettend positief. 

Wanneer je mij als teamcoach inschakelt, dan kun je dit verwachten;

  • Onderzoekende gesprekken die leiden tot een plan van aanpak

  • Het organiseren van teamsessies met een aantal mensen uit het team

  • Leuke, interactieve sessies met een mooie balans tussen diepgang en luchtigheid

Een mooi ritme voor teamsessies is eenmaal per kwartaal. In de tussenliggende periodes gaan teams zelf aan de slag met het verder uitwerken van de opbrengsten van de sessie. Een groot deel van het succes van de teamsessies ligt dan ook in tussenliggende periodes wanneer mensen echt aan de slag gaan met de nieuwe inzichten. 

bottom of page