top of page
Kirstin Lentz

ken uzelf...

Purpose

Mijn persoonlijke purpose is leven in vrijheid, een zinvolle bijdrage leveren aan de wereld en een inspiratiebron zijn voor mensen die zich willen ontwikkelen.


Mijn professionele purpose is mijn kennis en ervaring op gebied van verandermanagement inzetten in combinatie met het thema inclusie, diversiteit en gelijkwaardigheid in teams en organisaties.  

 

Diversiteit

Ik heb een grote passie voor mensen en culturen. Met een Duitse vader, een Indische moeder (beide opgegroeid in Den Haag) en een Indonesische broer waren culturen en huidskleuren van jongs af aan al aanwezig. Als tiener had ik een multi culturele vriendenkring en kwam ik graag bij iedereen thuis. Zo leerde ik verschillende eetculturen, tradities en gewoontes kennen. Vanaf mijn achttiende heb ik regelmatig voor langere periodes in het buitenland gewoond en leerde ik weer veel
andere culturen kennen.

Maar de grootste cultuurschok had ik toen ik op 26 jarige leeftijd kwam te werken bij de overheid in een team homogene, witte, technische, mannen van gemiddeld 45 jaar. Toch was dit enorm leerzaam en heeft het bijgedragen aan heel veel vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. 

Opleiding

Omdat ik een extravert kind was die snel afgeleid was, werd er al vroeg gezegd dat ik beter kon gaan werken omdat studeren voor mij te moeilijk zou zijn. Daar was ik het zelf niet mee eens. Na een propedeuse Toerisme, heb ik de HBO European Studies afgerond. Vervolgens ben ik naast werk, de tweejarige Master Organisatiecoaching gaan doen. En in alle jaren daaromheen heb ik vele trainingen gevolgd op gebied van projectmanagement, faciliteren, gesprekstechnieken, persoonlijke ontwikkeling en coaching. Zowel theoretische wetenschappelijke kennis als spirituele belevenissen en Oosterse filosofie. Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd! 

Werkervaring

Vanuit projectmanagement ben ik me gaan professionaliseren in veranderkunde en het begeleiden van complexe verandertrajecten en teamontwikkeling. Van het ontwerpen van leerinterventies tot en met het uitvoeren in workshops en trainingen. Toen ik aan de slag ging met een branding coach, kwam ik erachter dat diversiteit en inclusie een rode draad was in mijn leven. En door het maatschappelijke debat ging ik mij realiseren dat ik dit thema verder wil helpen in onze samenleving. Ik kwam tot de conclusie dat mijn kennis en ervaring hiermee optimaal tot bloei komen. 

 

Stijl

Mijn stijl kenmerkt zich door met verschillende rollen en lagen in organisaties samen een strategie te vormgeven en deze vervolgens stap voor stap uit te voeren. Zowel beleid ontwikkelen, als op de werkvloer aan de slag met het laagdrempelig stimuleren van leren en ontwikkelen. Structuur en creativiteit gaan bij mij hand in hand. Ik combineer analyse, modellen en structuren op vanzelfsprekende wijze met flexibiliteit, buiten de kaders denken en de inzet van creatieve werkvormen.

bottom of page